International Prize "Rome Imperiale".                                        To the artistic trajectory

Per a mi rebre un premi a la trajectòria té una part bona perquè significa que alguna cosa he d’haver fet bé artísticament durant tots aquests anys i una no tant bona perquè significa que m’he he fet gran. Sempre s’ha dit que els reconeixements venen a partir dels 50 anys.

 

Però el que està clar és que un premi a la trajectòria ajuda a fer més portable la indiferència institucional que patim alguns artistes que hem estat reconeguts internacionalment. De fet en les dues reunions amb el President Artur Mas vaig manifestar-li la necessitat de promoure els artistes de casa nostra perquè som part de la identitat cultural catalana i la cultura és la definició d’un poble.

Diu Antonio Gala: “que un pueblo se reconozca en un modo de arte es el camino más breve de otorgarle la inmortalidad”.

El premi Internacional “Rome Imperiale” és un reconeixement a la trajectòria artística. 

La selecció dels artistes internacionals als qui se li concedeix el premi és acuradament realitzada pel comissari i crític d’art contemporani  Dott. Francesco Saverio Russo.  La cerimònia dels premis es va dur a terme el passat 19 de maig a la “Sale del Bramante”

de la Capella del Popolo, lloc on s’ubicà la tomba de Neró  i va ser presidida per importants personalitats del món cultural i de l’art.