MENPO
MENPO
MENPO
MENPO

Premi Internacional "Rome Imperiale" a la trajectòria artística

Per a mi rebre un premi a la trajectòria té una part bona perquè significa que alguna cosa he d’haver fet bé artísticament durant tots aquests anys i una no tant bona perquè significa que m’he he fet gran. Sempre s’ha dit que els reconeixements venen a partir dels 50 anys.

 

Però el que està clar és que un premi a la trajectòria ajuda a fer més portable la indiferència institucional que patim en els nostres propis països alguns  artistes que hem estat reconeguts internacionalment. De fet en les dues reunions amb el President Artur Mas vaig manifestar-li la necessitat de promoure els artistes de casa nostra perquè som part de la identitat cultural catalana i la cultura és la definició d’un poble.

Deia Antonio Gala: “que un pueblo se reconozca en un modo de arte es el camino más breve de otorgarle la inmortalidad”.

 

Per això se’m fa difícil entendre aquesta passivitat institucional del meu país i  fis i tot de la meva ciutat Tarragona perquè particularment en qualsevol esdeveniment com el d’ara a Roma o en la darrera exposició a New York sempre puntualitzo “artista català i de Tarragona”. 

 

El premi Internacional “Rome Imperiale” és un reconeixement a la trajectòria artística. 

La selecció dels artistes internacionals als qui se li concedeix el premi és acuradament realitzada pel comissari i crític d’art contemporani  Dott. Francesco Saverio Russo.  La cerimònia dels premis es va dur a terme el passat 19 de maig a la “Sale del Bramante”

de la Capella del Popolo, lloc on s’ubicà la tomba de Neró  i va ser presidida per importants personalitats del món cultural i de l’art.

Enregistrament de l'exposició "Mahayana" per a la televisió
Enregistrament de l'exposició "Mahayana" per a la televisió
Enregistrament per a una televisió de Girona
Signatura en el llibre d'honor del Conservatori de Música Josep Carreras
Signatura en el llibre d'honor de l'Ajuntament de Cambrils