75 anniversary of the Brotherhood of Our Father Jesus of Passion

"Perdona'ls" oli sobre tela 1,62 x 1,14 metres

Recent tornat de l’exposició de New York el senyor Josep Francesc Ferrer Val president de  la Germandat de Nostre Pare Jesús de La Passió em va demanar si podria fer un quadre per commemorar el 75è aniversari de la Germandat.

Mentre el senyor  Francesc em feia un recorregut històric molt interesant de la Germandat jo pensava que novament m’enfrontava a un repte on la emoció no era d’índole estètica sinó religiosa tal i com em va passar en la decoració artística de la Parròquia de Sant Joan.

De fet en totes les meves obres de caire religiós sempre he tingut molta cura alhora  de representar els sentiments religiosos, essent molt conscient  que l’obra d’art més tard o més d’hora acabarà transformant-se en una realitat anímica per l’espectador que d’una manera o altre intentarà encaixar-la en el seu propi concepte religiós.

Així dons tenint en compte la importància de l’esdeveniment vaig decidir realitzar un Crist (oli sobre tela 1,62 x 1,14 metres) que no tingues res a veure amb la figura humana des del punt de vista dels grecs que s’esforçaven en representar la bellesa ideal, sobrehumana i tampoc res a veure des del en el punt de vista de l’art barroc on amb un realisme psicològic es donava preferència a la representació del patiment i les súpliques.

En el meu cas he preferit impregnar la forma i el contingut  d’espiritualitat i emoció, perquè en art l’única manera de tornar  objectiva la vivència transcendental de Nostre Senyor Jesucrist és  plasmar-la  amb molta cura i sensibilitat.

Així doncs a través d’una forma simbòlica i expressiva he volgut exaltar la disposició al sacrifici com alliberació de l’estigma del pecat del món, per aquest motiu l’he titulat: “Perdona’ls”.